Terug naar overzicht

Groeien in 2012? En daarna?

In deze onzekere tijden vraagt u zich als ondernemer of directeur misschien het volgende af:  Hoe kan mijn organisatie in 2011 en daarna groeien? Hoe maak ik mijn organisatie daar klaar voor? Hoe weet ik hoe mijn organisatie wil groeien en hoe wij de kansen kunnen verzilveren? Hoe maak ik een helder en duidelijk strategisch én operationeel plan voor mijn mensen om het uit te voeren? Hoe krijg ik meer uit mijzelf en mijn team?

De unieke tweedaagse Masterclass Rockefeller Habits die Spark Leadership Foundation op dinsdag 22 en woensdag 23 november as. geeft, is het uitstekende startpunt voor versnelling van uw groei.

Rockfeller Habits
De Rockefeller Habits is een beproefde methodiek waarmee u groei initieert en begeleidt. Het is een superpraktische methode om van lange termijn strategie te komen tot wat de organisatie het komende kwartaal moet doen. De methode combineert effectiviteit (met de juiste mensen de goede dingen doen) met efficiëntie (dingen goed doen).

Naast het leggen en verhelderen van een gezonde basis voor groei biedt de Four Decisions Tool ook een eenvoudige structuur om de groei inzichtelijk te maken en te bewaken. Daar bent u als directeur minder dan 5 uur per week mee bezig (in plaats van de 50 uur die vaak normaal lijkt). Dat speelt veel tijd vrij voor waar het werkelijk om draait.

Er zijn “slechts” vier beslissingen (mensen, strategie, executie en cash) en drie disciplines (prioriteiten, gegevens en ritme) en twee versnellers (reputatie en productie) die u in acht hoeft te nemen.

In deze inspirerende workshop komen onder meer de volgende onderwerpen aan de orde:

 • Cash Model – verdubbel uw operationele cashflow in 12 maanden
 • Market Intelligence – ontdek hoe snelgroeiende bedrijven sneller leren dan hun concurrenten
 • Core Ideology – maak kernwaarden en het hogere doel levend in de organisatie, zodat uw medewerkers energie krijgen en uw HRM vereenvoudigt
 • Merkbelofte – definieer een helder en ongewone merkbelofte die u onderscheidt van uw concurrenten en inspeelt op de kernbehoefte van uw klanten
 • X Factor – ontdek de bijzondere X-factor die u een concurrentievoordeel oplevert
 • Jaar en Kwartaal Focus – ontdek de belangrijkste beslissingen die uw team nu kan nemen om draagvlak, reputatie en resultaten te verhogen
 • Rockefeller Habits Checklist – neem 10 gewoonten aan die u en uw team in staat stellen om de groei van uw organisatie te managen in minder dan 5 uur (in plaats van 50 uur)
 • Meeting Rhythm – creëer een overlegritme met dagelijkse -, wekelijkse -, maandelijkse -, kwartaal- en jaaroverleggen. Het ritme en de specifieke agendastructuur maken die overleggen zo effectief dat iedereen er naar uitkijkt.
 • KPI’s – kies de drie significante KPI’s en stuur uw bedrijf daarmee dagelijks en wekelijks
 • Organisatiestructuur – houdt iedereen verantwoordelijk door het toepassen van drie verschillende organogrammen
 • Thema’s en Prioriteiten – definieer thema’s per jaar en kwartaal en gebruik deze om uw prioriteiten levend te maken èn te houden in uw organisatie

De Four Decisions Tool heeft zich inmiddels bij duizenden organisaties wereldwijd bewezen.

Voor wie
Deze tweedaagse masterclass is ideaal voor iedereen die een organisatie leidt, alleen of in een team. Bent u ondernemer, directeur, manager of lid van het MT, dan voegt deze masterclass veel waarde toe.

Meer: zie https://www.spark.la/home/masterclass_rockefeller_habits