Terug naar overzicht

Waarschuwing van ING

Ga met uw TAN- en inlogcodes net zo om als met uw pincode. Geef deze dus nooit af aan anderen, ook niet aan medewerkers van de ING. Ondanks waarschuwingen en alertheid blijft het toch voorkomen dat sommige klanten hun gegevens via phishing e-mail of telefonisch afgeven en daardoor slachtoffer worden. Zorg dat u geen slachtoffer wordt van internetcriminaliteit.
Hoe herkent u fraudeurs?
De fraudeurs nemen telefonisch contact op of via e-mail en doen zich voor als ING- medewerker. Er wordt dan meestal gevraagd naar uw TAN-codes of inloggegevens. Daarmee kunnen fraudeurs proberen om toegang te krijgen tot uw rekeningen. Geef deze gegevens niet af. De ING vraagt buiten het beveiligde Mijn ING (particulier en zakelijk internetbankieren) namelijk nooit naar uw TAN-codes of inlogcodes. Niet via e-mail, telefonisch of op een andere manier.
Valse e-mails (Phishing)
Er zijn diverse frauduleuze e-mails in omloop waarin u wordt gevraagd om via de opgenomen link in te loggen op Mijn ING. Deze e-mails zijn niet afkomstig van de ING. De ING zal u nooit een e-mail sturen met daarin een link naar de inlogpagina van Mijn ING met het verzoek om via de link in te loggen.
Controleer voor en na het inloggen het internetadres
Aan het internetadres in de adresbalk bovenaan uw scherm, herkent u of u met het beveiligde Mijn ING te maken heeft. Voordat u inlogt is het juiste adres httpss://mijnzakelijk.ing.nl/internetbankieren/SesamLoginServlet is. Nadat u bent ingelogd, verandert het adres in httpss://mijnzakelijk.ing.nl/internetbankieren/jsp/IndexLogon.jsp. Dit is het adres dat u nu in uw adresbalk ziet.

Meer informatie over Phishing
Toch persoonlijke gegevens doorgegeven?
Heeft u uw persoonlijke gegevens toch telefonisch doorgegeven of via een valse e-mail of inlogscherm? Neem direct contact op met de ING, op telefoonnummer 0900 1958 (10 cent per minuut) om het voorval te melden. De ING is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.00 uur tot 21.00 uur en op zaterdag van 9.00 uur tot 17.00 uur. Buiten deze tijden kunt u contact met de ING opnemen via 058 212 60 00.