Terug naar overzicht

Regel snelle BTW teruggave bij forse investering

Wanneer je voor de onderneming een aanzienlijke som geld investeert in een bedrijfsmiddel of onroerend goed is het wel zo prettig als je snel je belastingvoordeel op de rekening teruggestort krijgt. Een grote teruggave van de Belastingdienst wil je liever vandaag dan morgen op je rekening. 

We kunnen ons voorstellen dat bij de investering zelfs al rekening gehouden werd met de toekomstige teruggave en de invloed daarvan op je liquiditeitspositie.

Hoe gaat het traag?
Voer je de investering op bij de gebruikelijke btw-aangifte dan zal het systeemvan de belastingdienst direct signaleren dat de aankoop buiten je normale patroon valt.  Een inspecteur krijgt deze melding en zal op basis van aanvullende informatie  je teruggaveverzoek beoordelen. Bij goedkeuring duurt het dan nog weken voor je over je teruggave kan beschikken.

Hoe gaat het snel?
Zorg dat je over een correcte factuur beschikt als je het verzoek tot teruggave indient. Neem zelf het initiatief en bel de belastingdienst in de maand waarin de investering wordt gedaan. Stuur daarna de contactpersoon naast de factuur alle verdere relevante gegevens. De inspecteur herkent de aanvraag als het systeem een melding geeft en zal direct terruggave fiatteren.