Terug naar overzicht

Platform Zelfstandig Ondernemers

PZO is een vereniging zonder winstoogmerk van en voor zelfstandige ondernemers, die al dan niet zijn aangesloten bij specifieke branche- of beroepsorganisaties. PZO komt op voor de belangen van álle zelfstandige ondernemers. Dit doet zij door de positie en de belangen van de zelfstandige ondernemers voortdurend onder de aandacht te brengen van de politiek, de ‘wetontwerpers’ en beleidsmakers in Den Haag.

Daarnaast stimuleert PZO het zelfstandig ondernemerschap als zodanig. PZO helpt haar leden met een uitgekiend pakket aan diensten, zoals gratis advies over de Verklaring Arbeidsrelatie (VAR) en gratis antwoord op eenvoudige juridische vragen. Lid zijn van een bond-van-ongebondenen biedt bovendien voordelen die u als zelfstandig ondernemer alléén nooit zou kunnen behalen. Zoals collectieve kortingen op verzekerings- en pensioenpremies.

Het maakt PZO niet uit in welke sector of in welk beroep u actief bent. Ook maakt het niet uit in welke vorm u uw bedrijf voert of hoe u zichzelf noemt (freelancer, DGA, vrije beroeper, vennoot in een vof, maat in een maatschap, eigenaar van een eenmanszaak). Iedere zzp’er is welkom bij PZO.