Terug naar overzicht

Ondernemers willen vaste prijs betalen voor hun accountant

Ondernemers verruilen hun accountant niet alleen omdat hij fouten maakt, maar ook als de prijzen van de huidige accountant stijgen, door onverwachte facturen, het vertrek van de accountant of onduidelijke facturen. Ze hebben liever een accountant die tegen een vooral afgesproken vast (maandelijks) tarief werkt.

Verbeterpunten

Volgens 76 procent van de mkb’ers is hun financieel adviseur een betrouwbare partner, maar kan hij ook een hoop bijleren. Verbetering van kennis van regels en wetgeving is volgens een vijfde van de ondernemers geen overbodige luxe. Ook moet de helderheid in facturatie volgens een kwart verbeteren. 

Tevreden

Ondanks puntjes van kritiek zijn veel ondernemers tevreden met hun accountant. Mkb’ers geven hun accountant een gemiddeld rapportcijfer van een 7,5. Een kwart is zelfs zo tevreden met hun financieel adviseur dat ze hem een 9 of 10 toekennen.

Keuze accountant

De keuze voor een accountant baseren mkb’ers op basis van de klik met de adviseur, de begrijpelijkheid van zijn uitleg, de helderheid van een jaarrekening en de vestigingsplaats.

Vaste prijs accountant

Opvallend detail dat uit het onderzoek naar voren kwam, is dat veel accountants betaald worden op basis van een uurtarief. Ondernemers willen af van deze betalingsmethode. Maarliefst 65 procent van de mkb’ers betaalt liever een vaste prijs voor de diensten van een financieel adviseur.