Terug naar overzicht

Niet-roken levert geld op

Wie ten minste twee jaar geleden is gestopt met roken en een eigen huis bezit, doet er goed aan even in z’n hypotheekpapieren te duiken. Niet-roken kan namelijk een hoop verzekeringspremie schelen!

De premie die niet-rokers betalen voor een overlijdensrisicoverzekering, die vaak is gekoppeld aan een hypotheek, is de afgelopen twee jaar flink gedaald, zo blijkt uit een onderzoek van de financiële vergelijkingsite www.independer.nl. Het voordeel kan oplopen tot meer dan tienduizend euro. Wie twee jaar of langer geleden gestopt is met roken geldt voor een verzekeraar als niet-roker en hij of zij mag dan een polis voor niet-rokers afsluiten.

Overlijden
Bijna alle huizenbezitters hebben een overlijdensrisicoverzekering. Zo’n verzekering wordt door de meeste banken verplicht gesteld. Als de hoofdkostwinner komt te overlijden, dan kunnen nabestaanden dankzij de verzekeringsuitkering de hypotheek blijven betalen.

Overstappen
Overstappen naar een andere aanbieder is heel eenvoudig. Bij een overlijdensrisicoverzekering wordt geen spaarpotje opgebouwd. U kunt dus makkelijk, meestal op maandbasis, naar een andere verzekeraar overstappen. Er zijn geen ontbindende factoren of kleine lettertjes.