Terug naar overzicht

De voordelen van gratis software

Illegale software kost ondernemingen steeds meer geld. Bedrijven die worden betrapt op illegale kopieë® moeten daar flink voor boeten: 31.500 euro per bedrijf in 2006. Daarom een overzicht van legale, maar wel gratis software.
Waarom zou u ook werken met illegale software? Het aanbod van gratis programma’s, zowel online als om te installeren op uw pc, is inmiddels zo groot en zo goed dat u voor de meeste programma’s prima kunt volstaan met een gratis alternatief.

Microsoft Office heeft de standaard gezet voor bureausoftware. Word, Outlook en PowerPoint ontbreekt op vrijwel geen computer. Toch zijn ook hier voldoende alternatieven die probleemloos documenten van Office kunnen verwerken.
Gratis alternatieven voor Microsoft Office.

De hierboven genoemde programma’s moet u eerst op uw pc zetten voordat u ze kunt gebruiken. Er zijn echter ook voldoende online alternatieven. U hoeft dus geen programma’s te installeren, maar logt in op een online tekstverwerker, agenda, mailserver. Grote voordeel, u heeft altijd al uw documenten bij de hand.
Gratis online alternatieven voor Microsoft Office.

Ook voor het bijhouden van al uw klantcontacten heeft u geen duurbetaald crm-pakket nodig. Toegegeven, de betaalde pakketten zijn uitgebreider, maar wie met minder tevreden is kan ook met gratis software volstaan.
Gratis CRM-pakketten.