Terug naar overzicht

De Rekening Van Het Kind

Gezinnen met kinderen kunnen in 2009 een bijdrage krijgen in de kosten van kinderopvang via de kinderopvangtoeslag. De hoogte van de toeslag wordt gebaseerd op (ondermeer): het verzamelinkomen, de werkelijke opvanguren, de betaalde uurprijs en het aantal kinderen dat van de opvang gebruik maakt. De maximale uurprijs in 2009 is € 6,10.

De kinderopvangtoeslag voor het eerste kind bedraagt 96,5% van de opvangkosten voor gezinnen met een verzamelinkomen tot € 17.553. Dit loopt af naar 33,3% voor huishoudens met een verzamelinkomen boven € 113.015. Voor het tweede en volgende kind bedraagt de kinderopvangtoeslag 97,5% voor gezinnen met een verzamelinkomen tot € 17.553. Dit loopt af naar 85,% voor gezinnen met een verzamelinkomen boven de € 162.935.

Dit is de regeling kinderopvangtoeslag in een notendop. Wilt u meer weten over de regeling zelf, over wat u moet doen om voor de regeling in aanmerking te komen, of een berekening maken van het bedrag dat u tegemoet kunt zien in 2009, dan kunt u altijd contact opnemen met ons. Gaat u liever eerst zelf op onderzoek uit dan zijn onderstaande links een goed vertrekpunt.

>> Klik hier om meteen een afspraak te maken met Result
>> Klik hier voor informatie van Postbus 51
>> Klik hier om een proefberekening te maken