Terug naar overzicht

Bespaar tot 30% op uw verzekeringspremies

Een zelfstandig ondernemer staat er alleen voor. Hij weet dat hij in z’n eentje weinig of geen mogelijkheden heeft om te onderhandelen met verzekeringsmaatschappijen. Veel ondernemers sluiten zich daarom aan bij een onafhankelijke belangenbehartiger waardoor ze aanzienlijk op hun verzekeringspremies kunnen besparen.

Zelfstandigen kunnen bijvoorbeeld lid worden van het Platform Zelfstandig Ondernemers (www.pzo.nl). PZO is de grootste onafhankelijke belangenorganisatie voor zelfstandigen in Nederland. Wie lid is van PZO staat er niet meer alleen voor. Samen met ruim 22.000 collega zelfstandigen vecht PZO voor uw belangen. Enerzijds in politiek Den Haag, anderzijds bij de inkoop van diensten en producten. Het lidmaatschap van PZO levert u mogelijk honderden euro’s voordeel op bij alle belangrijke verzekeringen voor zelfstandig ondernemers. Dit voordeel is voor een individuele zelfstandige niet te realiseren.

Hieronder een overzicht van verzekeringsproducten die voor zelfstandigen interessant zijn:

Overlijdensrisicoverzekering (ORV)
De premies voor deze verzekering kunnen veelal met circa 30% worden verlaagd.
Veel levensverzekeringen zijn direct opzegbaar. U kunt dus direct de kosten verlagen.
Vraag uzelf echter wel af of deze verzekering voor u noodzakelijk is. Veel mensen sluiten een OVR af als ‘verplichting’ bij het aangaan van een hypotheek. Indien u een paar jaar geleden een OVR heeft afgesloten is de kans groot dat deze nu niet meer ‘verplicht’ is indien het huis zodanig in waarde gestegen is dat het risico van de bank op basis daarvan is afgedekt.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV)
Deze kan in vele gevallen kwalitatief beter en in 99,9% van de gevallen goedkoper. Via het PZO collectief kunt u gebruik maken van kortingen tot 40% bij aanbieders als ARS Verzekeringen, Centraal Beheer, de Amersfoortse, de Goudse en Avero Achmea. De gemiddelde premiebesparing via PZO collectief is € 1.650,- per jaar op een uitgebreide Arbeidsongeschiktheidsverzekering.
Met name bij de Arbeidsongeschiktheidsverzekering geldt: Let op de kleine lettertjes! Er zijn veel gevallen bekent waarin iemand te maken kreeg met aanzienlijk invaliditeit en waarbij de verzekeraar de persoon slechts voor een klein percentage arbeidsongeschikt verklaarde. Lees dus goed de voorwaarden voordat u een AOV af neemt.

Autoverzekeringen en privé-schadeverzekeringen
Snel, gemakkelijk en goedkoop; dat zijn criteria die veel zelfstandigen hanteren bij het afsluiten van een schadeverzekering. Het kan echter vaak nóg goedkoper, zonder aan kwaliteit in te leveren. Via PZO kunt u kiezen uit 19 verzekeraars. Dit levert een flinke besparing op, die – vergeleken met een verzekering bij Ohra of Centraal Beheer – kan oplopen tot 70%. Binnenkort komt er een rekenmodule op de PZO site. Dan kunt u zelf vergelijkingen maken tussen diverse aanbieders en desgewenst ook direct de verzekering afsluiten.

Pensioen opbouwen
Gemiddeld betaalt u op een individuele verzekering 15 tot 25% aan kosten. Binnen het PZO collectief is dit 3 tot 7%. Dit is derhalve een aanzienlijk lager percentage waardoor je zou kunnen stellen dat u duizenden euro’s meer aan pensioenkapitaal opbouwt. Vraag is echter wel of het onderliggende pensioenfonds in staat is een goed rendement te behalen. In de huidige economische malaise kan niemand namelijk voorspellen hoe de beurzen het de komende jaren zullen doen.
Zelf pensioen opbouwen kan natuurlijk ook. Zorg dat u iedere maand een bedrag op een spaarrekening zet en behaal een zeker rendement van circa 4%.

Voor meer informatie en referenties klik hier. Of ga naar www.pzo.nl/verzekeringen.