Terug naar overzicht

Auto op de zaak of in privé?

De auto op de zaak of de auto in privé? Waarschijnlijk een van de meest gestelde fiscale vragen van ondernemers. Er bestaat een nogal complexe samenhang van verschillende soorten bijtellingen, inkomensbelasting, BTW correctie privé gebruik, afschrijvingen, BTW- of marge auto, etc.
Hierdoor is het in de praktijk zeer lastig om een concreet antwoord te krijgen: wat is nou onder aan de streep goedkoper: een auto in privé of een auto op de zaak?

Result heeft echter een auto-module ontwikkeld die u eenvoudig een staat stelt om te berekenen wat voor u het beste is.

De module wordt met eenvoudige invoergegevens deze concrete vraag voor u berekend, met in achtneming van alle mogelijke fiscale regelgeving.
U kunt de module gratis en onbeperkt gebruiken, en wij nodigen u van harte uit dit ook te doen: het kan u duizenden Euro’s per jaar schelen!
Tenslotte nog enkele opmerkelijke conclusies:

  • Als u een BV heeft met de auto op de zaak (meer dan 500 privé kilometers per jaar, dus bijtelling) is het heel vaak voordeliger om de auto toch in privé te hebben
  • Hoe meer zakelijke kilometers u rijdt, hoe voordeliger het is om de auto in privé te hebben (aangenomen meer dan 500 privé kilometers per jaar, dus bijtelling)
  • Zelfs als u een auto in de commerciële lease heeft, is het vaak voordeliger om de leasekosten in privé te nemen en 19ct per zakelijke kilometer aan de zaak te declareren