Terug naar overzicht

Arbeidsongeschiktheidsverzekering

De arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) wordt ondergewaardeerd terwijl het eigenlijk een must is voor elke ondernemer. Van de overheid hoeft u niks tot weinig te verwachten. U zult het dus allemaal zelf moeten doen! Voordat u een keuze maakt uit het brede aanbod aan verzekeringen moet u zich behoeden voor het afsluiten van een te dure verzekering. Er zijn voldoende mogelijkheden om de scherpste premie gekoppeld aan goede voorwaarden uit de markt te halen. 

1. Profiteer van collectiviteitkortingen
Maak gebruik van collectieve arrangementen zoals van Platform Zelfstandig Ondernemers. De korting kan oplopen tot 45 % ten opzichte van de basispremie. Het loont dus echt de moeite hiernaar te informeren.

2. Waak voor verkeerde specificaties
Het is van belang om een AOV af te sluiten die gebaseerd is op maatwerk. Er bestaan geen standaard ondernemer dus laat u zich niet afschepen met een “standaardproduct”. Voor een startende ondernemer is een basisrisico van belang, terwijl een ondernemer die al langer bestaat behoefte heeft aan flexibiliteit (zoals een hoger verzekerd bedrag, langere wachttijd, enz..)

3. Waak voor starterkortingen
Laat u niet verblinden door de gunstige starterkortingen! In het begin bent u wellicht goedkoper uit maar gedurende de hele looptijd kan dit fors tegenvallen.

4. Premieoverzicht
Vraag altijd naar het premieoverzicht tot bijvoorbeeld 65 jaar. Alleen zo kunt u verschillende offertes vergelijken.

5. Zorg voor onafhankelijk advies
Onafhankelijkheid advies kan alleen indien de adviseur niet afhankelijk is van provisies betaald door de verzekeraar. Vraag uw adviseur hiernaar en betaal op uurbasis. U betaalt dan niet voor de andere 10 aanvragen die niet doorgingen. Dit scheelt u veel premie! Voor meer informatie: www.kendallmason.nl