Terug naar overzicht

4 tips om uw naambekendheid te vergroten

U wilt natuurlijk dat uw gebruikers uw producten en diensten kennen! Om dit te realiseren zal uw doelgroep de naam van uw bedrijf moeten kennen en deze met uw producten en diensten associëren. Afhankelijk van uw doelstelling en uitgangspunten treft u hieronder punt voor punt diverse marketingstrategieën aan die u helpen uw naambekendheid eenvoudig te vergroten!

1. Val op met goedkope reclamemiddelen als autobelettering en lichtreclame.
Maak regelmatig reclame voor uw product of dienst in media die uw prospects vaak gebruiken. Vergroot uw naambekendheid met bijvoorbeeld lichtreclame, lichtbakken, autobelettering, etc. U kunt beter langere tijd reclame maken in 1 medium dan verspreid over verschillende media. Maak uw reclame zo doeltreffend mogelijk. Denk eens aan het autobelettering, uw bedrijfslogo op uw auto is professioneel en goedkoop reclame maken! Een lichtbak op uw winlegevel is ook relatief goedkoop en erg effectief. Kies voor mooie en doeltreffende lichtreclame. Een eenmalige investering die zich dubbel en dwars terug verdient.

2. Uw bekendheid vergroten door internet als communicatiemiddel te gebruiken!
Door middel van internet kan uw onderneming in een handomdraai bekender worden. Via media zoals banners, e-mailing of viral marketing, creëert uw onderneming meer naambekendheid tegen een erg lage prijs. Vergeet niet dat e-mailing of andere reclameboodschappen altijd op lange termijn werken. U kunt beter uw budget gericht inzetten naar een bepaalde doelgroep dan veel reclame te maken naar een grote massa. Onderschat ook de kracht van herhaling niet! Liever vaker één doelgroep richten communiceren dan eenmaal naar een grote massa.

3. Een presentatiefolder is een doeltreffend promotiemiddel voor een middelgroot verzorgingsgebied!
Een mooie folder waar uw producten en diensten in staan is een erg handig hulpmiddel bij het bereiken van nieuwe klanten in een specifiek verzorgingsgebied. Een folder is voordelig. Dit medium werkt op grote schaal en zorgt ervoor dat prospects uw onderneming zeer snel leren kennen. Denk er wel aan om de folders op de juiste plaats te verspreiden. Afhankelijk van het aantal folders of brochures die u wilt verspreiden, gebruikt u een kopieermachine, print u ze digitaal af of doet u een beroep op een drukker.

4. Verstuur een professionele mailing naar een specifieke doelgroep!
Informeer uw klanten regelmatig en hou ze op de hoogte van uw producten en diensten. Een gerichte mailing is hiervoor een uistekend hulpmiddel. Afhankelijk van de hoeveelheid zorgt u zelf voor het afdrukken van de documenten (enkele tientallen), doet u een beroep op een professionele reprograaf (van honderd tot enkele duizenden exemplaren) of op een drukker (duizenden exemplaren) zodat u van de voordeligste eenheidsprijs kan genieten.